Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



miercuri, 25 aprilie 2012

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI TURC


     Sunt in redactie la Departamentul Cultural Artistic din Casa de Cultura a Sindicatelor Galati. Pregatesc o expozitie inedita de origami, discutam detaliile proiectului cand... ne viziteaza buna prietena si colaboratoare D-na Abdula Gulten Nazare, Presedintele Comunitatii Turce din Galati. Nu ne mai vazusem de la evenimentul „Corifeii culturii anatoliene” de la Constanta. Bucuria revederii ne aduce, ca de obicei, un nou proiect, o noua provocare. Imi povesteste cum se apropie Ziua Internationala a Copilului Turc si imi aduce invitatia de a participa la acest eveniment care va fi organizat in acest an la Bucuresti de Centrul Cultural Turc Yunus Emre in colaborare cu Ambasada Republicii Turcia.

La eveniment aflu ca vor participa numerosi „copii ai ramurilor turcice aflate pe teritoriul Romaniei” dupa cum se spune si in invitatie. Cu mare bucurie primim invitatia de a participa la eveniment si incepem pregatirile. Vrem sa avem un program special pregatit pentru acest eveniment si sa ii putem bucura pe toti cei prezenti. Duminica, de dimineata, pe 22 aprilie, plecam spre Bucuresti sa sarbatorim aceasta zi. Cum in Romania Ziua Copilului este sarbatorita pe 1 iunie, asa Turcia isi sarbatoreste copiii pe 23 aprilie, zi cand in Ankara (23 aprilie 1920) s-a infiintat Marea Adunare Nationala din Turcia prin care se proclama suveranitatea tarii La scurt timp, pe 23 iulie 1923, Mustafa Kemal Atatürk dedica aceasta zi tuturor copiilor, spunand ca ei sunt cei care vor construi tara in viitor, dar in Turcia se sarbatoreste de doua ori ziua copilului, pe 23 aprilie si pe 1 iunie.

Ajungem cu putin timp inainte de a incepe evenimentul, calatoria a fost placuta, copii au cantat cantece de vacanta si drumul usor. Publicul incepe sa se adune, echipele noastre se pregatesc: o mica repetitie, costumele sunt pregatite, machiajul, totul e gata.

Galatiul este reprezentat la acest eveniment de exceptie de: Casa de Cultura a Sindicatelor Galati prin Ansamblul „Estrada Copiilor” – instructor solist Andreea Ignat si scriitoarea si jurnalista Angela Baciu, de Centrul Cultural „Dunarea de Jos” prin Ansamblul Folcloric de copii „Doinita Covurluiului” pregatit de instructorii Ion si Mihaela Horujenco, mai este invitata si micuta solista Maria Craciun si, fireste, d-na Abdula Gulten Nazare.

Curtea interioara de la Centrul Cultural Turc Yunus Emre din Str.Vasile Lascar, nr.96 din Bucuresti, devine neincapatoare: o multime de copii de toate varstele, etnici turci si tatari din Bucuresti, oameni de afaceri turci,colaboratori, academicieni, profesori universitari, studenti si elevi, ambasadori si copiii acestora impreuna cu familiile, comunitatile etnicilor turci din Galati, Braila si Macin, si, desgur presa.

Mai intai, cuvantul de deschidere il are D-ul Ahmet Sarıgül – Directorul Centrului Cultural Turc din Romania care ureaza “bun venit” celor prezenti. O surpriza frumoasa o avem cand se intoneaza imnul celor doua tari si toata lumea se ridica in picioare. Urmeaza cuvantul Excelentei Sale Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, D-ul Ömer Şölendil care ne-a vorbit despre importanta acestei zile. Abdula Gulten Nazare a invitat-o sa ia cuvantul si pe D-na Rodica Precupetu, Director in Departamentul Relatiilor Interetnice din cadrul Guvernului. Domnia Sa i-a felicitat pe toti copiii, iar mesajul a fost extrem de cald si prietenos. La microfon a fost invitata si scriitoarea Angela Baciu care a salutat audienta in limba turca, a felicitat organizatorii pentru reusita evenimentului si a multumit pentru buna colaborare.

Cei peste 250 de invitati din public asteptau cu nerabdare sa urmareasca programul pregatit special pentru copii.

Mai intai a fost recitalul pregatit de Ansamblul Folcloric de copii “Doinita Covurluiului” al Centrului Cultural “Dunarea de Jos” din Galati, cu momente traditionale romanesti de muzica si dans:

“Este cea de a doua grupa din cele trei grupe de dansatori ce compun ansamblul. Pentru astazi am pregatit dansul " Ciobanasul " specific Moldovei de Sud, un dans care face parte din marea familie a jocurilor pastoresti ( pentru ca la Sf. Gheorghe este inceputul anului pastoral). In spectacol au fost opt perechi de dansatori, ei activeaza in cadrul ansamblului de aproape un an si jumatate, dar sunt si unii care au doar cateva luni de dans. Au participat si solistele: Alexandra Daria Horujenco (eleva a Scolii de Arte, clasa de canto/ muzica populara) si Alexia Andra Necula (eleva la clasa de muzica usoara a Scolii de Arte din Galati). Participam cu mare bucurie la toate manifestarile folclorice organizate de Centrul Cultural, cel mai important fiind Festivalul Folcloric International " Doina Covurluiului" care se desfasoara in fiecare an in luna august. Participarea noastra la maifestarile prilejuite de " Ziua Internationala a Copilului Turc" a fost un moment de bucurie, dar si un adevarat test, unde am putut vedea ca efortul depus saptamanal in sala de repetitii isi pune amprenta pozitiv pe evolutia in scena, in spectacol a micutilor artisti.

A fost o manifestare culturala deosebita, un moment de emotie artistica si pentru cei mici, care au evoluat in fata unui public deosebit, dar si pentru noi cei mari, care i-am instruit. Un schimb cultural util si benefic pentru romani si turci deopotriva, va multumim” au declarat instructorii Ion si Mihaela Horujenco

Urmatorii invitati speciali au fost cei de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati. Ansamblul “Estrada Copiilor” care a avut un recital de dans pregatit special, in doua parti.

“In prima parte ati putut viziona un colaj spectaculos de dansuri moderne, hip-hop si un dans specific realizat pe melodia interpretata de cantaretul turc Tarkan. Au dansat: Analisa Ignat, Georgiana Vintila, Iulia Turturica, Elena Petcu, Daniela Gavrila, Cosmina Tigira, Alexandra Carp si Catalin Ionescu. Partea a doua a recitalului a cuprins un emotionant si fragil moment de balet: “Giselle” (Adolphe Adam) in interpretarea solistei Analisa Ignat. A fost o bucurie extraordinara a celor mici sa participe la acest eveniment, micutii artisti de la ansamblul nostru care reprezinta cu mandrie Galatiul, au vrut sa faca un dar de suflet copiilor turci, sa ii cunoasca si sa lege prietenii. Am venit cu inima deschisa, asa cum am participat si la alte actiuni si, cred ca prin prezenta noastra aici am adus zambetul si fericirea pe chipul tuturor. Ansamblul “Estrada Copiilor” este déjà cunoscut prin spectacolele deosebite, participari la mari competitii, in actiuni si proiecte caritabile si ne dorim sa avem o colaborare cat mai stransa cu cei din comunitatea turca si tatara. Am intalnit aici oameni speciali, personalitati de seama, este o onoare sa ne aflam in mijlocul lor, ,am intalnit o echipa minunata si speciala. Cei mici au fost impresionati de buna dispozitie si veselie cu care au fost intampinati, primind daruri frumoase, jucarii de diferite feluri, dulciuri, demonstratii si ateliere de origami, preparate traditionale turcesti (baclavaua si tortul de ciocolata au fost delicioase!!!), au primit pungute cu cadouri, tricouri, cat si o petrecere cu clovni si …cate si mai cate. O zi cu adevarat speciala” a declarat Andreea Ignat, instructorul de la CCSG.

Chiar daca nu a participat la eveniment, D-ul Director de la CCSG ec.Ovidiu Ioan Manole a fost aproape cu sufletul:

“Urez “La multi ani!” tuturor copiilor turci de ziua lor si ma bucur sa avem colaborari culturale cu centrele culturale Yunus Emre, iar pe viitor vom strange si mai mult prietenia romano-turca”.

Un moment special a fost si acela cand micuta, dar inimoasa solista galateanca Maria Craciun a avut un recital muzical, incantand publicul cu vocea sa speciala, interpretand mari slagare romanesti si internationale, un talent descoperit de multa vreme, o fetita plina de calitati, care a primit nenumarate premii si trofee la concursuri si festivaluri, dar care, spunem cu mandrie, a pornit in cariera muzicala chiar de pe scena CCSG.Maria s-a bucurat de aplauzele din public si a promis ca va reveni si cu alta ocazie.

Programul a mai cuprins si un moment de muzica si instrumente traditionale turcesti, iar, spre deliciul copiilor, au fost si momente de iluzionism pline de veselie si surprize.

A urmat o alta invitatie surpriza la Clubul Sportıv FENERBAHÇE ın Romanıa, unde am fost primiti cu bratele deschise de D-ul administrator Aziz Karaca, cat si de intreaga echipa de suporteri, unde ne pregatisera o…petrecere surpriza cu tort si lumanari, clovni haiosi, baloane, copiii turci si romani distrandu-se impreuna, au cantat, au dansat si s-au fotografiat spre bucuria parintilor si bunicilor, au primit daruri si s-au bucurat, mai ales de jucarii si tricouri cu sigla cunoscutei echipe de fotbal.
Trebuie sa ii amintim si pe sponsorii si partenerii acestui eveniment:
TIAD (Asocıatıa Oamenılor de Afacerı dın Romanıa, Clubul Sportıv FENERBAHÇE ın Romanıa, Garantı Bank, Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Educatıe sı Cultura “Dunarea de Jos”, in colaborare cu Casa de Cultura a Sindicatelor Galati.

Inainte de plecarea spre casa, am intrebat-o pe d-na Abdula Gulten Nazare cum i s-a parut ziua de astazi:
“Dupa mıne, ca actıune desfasurata pentru prıma data ın locatıa unuı centru cultural nou, deschıs ın Romanıa, a fost o reusıta, un proiect deosebit, care se poate dezvolta frumos sı armonıos. Copııı romanı au avut ocazıa sa se sımta pentru cateva ore ın mıjlocul unuı popor ospıtalıer sı ıubıtor de copii, poporul turc si organizatorii au dorit sa le ofere o zı de vacanta deosebıt de frumoasa si memorabila. Amıntırea acesteı zıle cred ca nu se poate uıta uşor, cei mici avand ce povesti acasa si la scoala. Aceleaşı amıntırı frumoase au lasat sı copııı romanı prın programul cultural-artıstıc pe care l-au sustinut, cucerınd ınımıle publıcului prezent”.
                 Ne-am luat cu greu ramas bun de la echipa turca, le-am multumit pentru extraordinara primire, i-am imbratisat pe copii si le-am urat “LA MULTI ANI!” de ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI TURC.
               Iar in drumul spre casa, cu toate ca erau obositi, micutii artisti s-au dovedit talentati si la scris si au asternut pe hartie cateva impresii si ganduri:
“ Azi e ultima zi de vacanta, am legat multe prietenii, ne-am distrat de ziua copilului turc. Turcia ne-a oferit o frumoasa si minunata zi din aceasta vacanta” (Elis Gulnar Abdula)
“A fost ultima zi de vacanta, iar eu am petrecut ziua copilului turc atat de frumos. Asa cum am aflat astazi, aceasta zi se sarbatoreste in Turcia pe 23 aprilie. Impreuna cu colegii mei am legat o prietenie stransa cu ceilalti copii din comunitatea turca din Bucuresti. O sa ne scriem si sper sa ne revedem curand” (Alexandra Horujenco)
“La multi ani!, copile turc / in masina sa te urc / in Turcia sa te duc / Si-n vacanta ne-om juca / prietenia o vom lega” (Cristina Gavrila, Analisa Ignat, Cosmina Tigira, Alexandra Carp)

“Turcia, Turcia, taram de vis, azi e ziua ta, copile turc / Turcia, Turcia, taram de vis” (au cantat copiii in cor)
(in imagine: Ion Horujenco, Abdula Gulten Nazare, Ahmet Sarigul, Angela Baciu si Andreea Ignat la 
Clubul Sportiv FENERBAHCE) 

.

sâmbătă, 21 aprilie 2012

EDUARD SANDU – PICTORUL CU CINCI ANOTIMPURI

Jurnal. Vineri 20 aprilie 2012.

Stiam de ieri ca voi ajunge la Tecuci. Am mai pregatit ultimele detalii pentru o deplasare la un eveniment cultural la Bucuresti, la Centrul Cultural Turc “Yunus Emre” cu ocazia Zilei Internationale a copilului turc, o sa va povestesc ce va fi si acolo si am plecat, spre Tecuci impreuna cu alte prietene la vernisajul unui pictor ale carui lucrari sunt dragi sufletului meu. Avem noroc de o zi senina si frumoasa (dupa atatea ploi si grindina) parca vremea tine cu noi, drumul nu este aglomerat, si…parca ma intorc in copilarie. De o parte si alta a drumului si satelor cat vezi cu ochii alb, copaci de diferite feluri infloriti, bucurosi si ei parca de venirea primaverii, si ei, desigur, varuiti tot in alb, pe podete, gradini si in fata caselor flori de toate culorile si mirosurile: lalele, zambile, narcise, cate si mai cate, orb sa fii sa nu le vezi. Oamenii, parca si ei mai voiosi de soarele de afara ieseau din case care incotro, copii jucau sotron si alergau dupa caini, nu stiu cand a trecut timpul…Regasesc, ca de fiecare data, satele si Tecuciul la fel de frumos si prietenos. Ajungem fix la ora 11.00 la Galeriile de Arta “Gheorghe Petrascu”.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Mixt Tecuci cu ocazia manifestarilor prilejuite de sarbatorirea patronului spiritual al Municipiului Tecuci “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”. Si aici ne intampina aceeasi primavara, flori peste tot, parcul “Pazvante” din spatele galeriei plin de oameni si copii. Invitatii au inceput sa vina, destul de putini la inceput, intram in galerie si acolo…o alta surpriza. Peste tot vedeai anotimpuri, tablouri cu suflet in toate culorile anotimpurilor, in special primavara, de fapt, vernisajul s-a numit chiar “O primavara intre anotimpuri”. Erai uimit de culorile ce iti intrau in sange, de puterea acestora de a-ti reda eneriga si viata, nu-i usor lucru sa reusesti sa emotionezi privitorul prin talentul si munca ta. Aproape intr-o clipa, galeria devine neincapatoare, prieteni, colegi, public numeros venit de peste tot, profesori, elevi si studenti, artisti si, nu in ultimul rand, presa, extrem de deschisa acestor gen de manifestari. Il privesc pe autor: zambeste, saluta oamenii, pare relaxat, dar, va spun eu, e emotionat, cauta privirile oamenilor. Incepem. In liniste, vocea baritonala a lui Eduard ne anunta ca se bucura de venirea noastra, spera sa ne placa ce vedem si multumeste tuturor. Ei, dar sa incepem. Ia cuvantul specialistul, D-na Lucia Gologan, muzeograf, ne introduce in lumea plina de mistere a aautorului, explicandu-ne ca “…Arta poate să dea durabilitate unei comunităţi”, perfect adevarat zicem si noi. Ne vorbeste de arta si culoare, tehnica si modernitate, o adevarata lectie despre cum ar trebui sa privim tabloul si pictura in general. Directorul muzeului d-ul Laurentiu Groza ne-a vorbit despre eveniment, bucuros de realizarea acestuia si de prezenta publicului. Am fost extrem de bucuroasa cand m-au invitat sa spun si eu ceva, m-au intrebat chiar daca vreau sa si citesc. Fireste, nu eram la evenimentul meu, asa ca de aceasta data nu am citit, insa am vorbit despre starea de bine pe care mi-a dat-o intalnirea cu aceste tablouri, cu poezia din ele, cu vitalitatea si perfectiunea lor. Am si improvizat pe data un mic dialog, adresandu-i mai multe intrebari, spre deliciul publicului. Cum arata o zi din viata artistului, ce loc ocupa muza, dar si iubirea. Astfel, am aflat ca autorul traieste nu in patru anotimpuri, ci, credem noi, in cinci, al cincilea anotimp fiind iubirea. Publicul a ras si a apaudat indelung. Fireste, am fost invitati la o mica bucurie culinara, la studierea indeaproape a lucrarilor si achizitionarea acestora. Publicul nu s-a grabit, cu toate ca era aproape pranzul, ci s-a bucurat fiecare de aceasta intamplare frumoasa intr-o zi de vineri.

Permanent am impresia calatoriei, ca tot n-am ajuns la destinatie, aceste anotimpuri ma trec dintr-un loc in altul, de la un copac inchis la unul cu bratele deschise, de la o casa veche la un gard viu, de la un cer ca in copilarie la auriul verii, toate acestea culminand cu un tablou mic, asezat singur pe un perete infatisand…marea. Ne-am si jucat putin, improvazand cu o masa si un scaun o adevarata sedinta foto in cadrul generos al galeriei, autorul fotografiindu-se cu invitatii, colegi, prieteni veniti de la Galati, Braila, Bucuresti (m-am bucurat s-o cunosc cu aceasta ocazie si pe pictorita Vali Irina Ciobanu venita special pentru acest eveniment .Dar, mai ales, sa fiu alaturi si de cea care isi sarbatoarea si ziua de nastere…muza autorului, chiar sotia Dana Sandu. Am uitat sa va spun ca muza autorului are, poate cel mai senin zambet din cate am vazut. De aici sa vina al cincilea anotimp?!
Am uitat sa va spun ca muza autorului are, poate cel mai senin zambet din cate am vazut. De aici sa vina al cincilea anotimp?!

Am plecat cu regret din spatiul acela de poveste, cu promisiunea ca vom reveni, am mai admirat o data afisul (era chiar la intrare) realizat de d-ul Adrian Mihalache – pictor restaurator, continandu-ne calatoria intr-o placuta plimbare prin parc, alaturi de Eduard si Dana Sandu, sora acesteia Mihaela Chirvasuta, prieteni de familie.

O sarbatoare a sufletului, o bucurie a revederii si prieteniei.


(foto: arhiva angela baciu)

miercuri, 18 aprilie 2012

GALA AVANTAJE 2012 – despre echipa AVANTAJE

Asa cum ma cunoasteti, scriu.
Scriu poezie, proza, publicistica, insa…mi-e foarte drag sa scriu despre OAMENI, oameni pe care ii intalnesc in fiecare zi, in calatoriile mele, la birou, in redactie, la targuri si festivaluri, lansari si lecturi, la diferite evenimente caritabile si… cate si mai cate; cunosc oameni de diferite varste, categorii, etnii, oameni atat de speciali, dar, cu adevarat oameni.





( sala de festivitati, Hotel Marriott inainte de decernarea trofeelor)
( Angela Baciu - dupa primirea trofeului Femeia Anului 2011)
(Angela Baciu si Andreea Marin Banica)
( Victoria Milescu, Ada Condeescu si Angela Baciu)
***



Lucrez cot la cot cu colegii, insa, in egala masura cu prietenii si voluntarii. cunosc oameni care, la prima vedere, sunt deschisi si dornici sa te cunoasca si sa se implice, fara sa doreasca nimic in schimb, in tot felul de proiecte si actiuni pornite din suflet.
Asa s-a intamplat si anul trecut, cand, in urma unei corespondente pe mail, am inceput sa ma apropii de echpa de jurnalisti de la revista Avantaje. nu se intampla nimic concret, ne anuntam de diferite evenimente, ne trimiteam felictari si urari de sarbatori; asa am am aflat cat de multe lucruri realizeaza aceasta echipa, cum scriu ei pentru oameni, cum se implica in evenimente culturale, si, mai ales cum descopera femei speciale.
Imi vin atat de multe lucruri in minte si doresc sa nu imi scape nimic. La prima vedere pare o revista pentru femei, asa si este, insa, este citita in egala masura si de femei, de barbati, adolescenti, oameni in varsta. De ce? Si eu m-am intrebat, de ce ne-am dori sa citim o revista glamour, doar stim ce gasim acolo: moda, cosmetica, teste, despre pantofii in trend sau genti colorate, despre parade de moda si creatori haute couture, despre podiumuri de prezentare si alte reviste glossy. Si totusi, de ce e altfel Avantaje?
N-o sa va vina a crede, dar, dorinta acestei reviste este de a descoperi, de a promova si arata femei de succes, femei care sunt active si isi doresc sa lase ceva in urma lor, femei speciale prin lupta, increderea si bucuria de a oferi celor din jur dragostea lor, femei frumoase si bogate sufleteste, intr-un cuvant: FEMEI.



Asa am aflat despre Campania AVON-125 DE FEMEI PENTRU SCHIMBARE, din care am facut cu onoare si eu parte; spun, cu onoare, pentru ca alaturi de alte 125 de femei din tara, am inteles ca tot ce facem noi se vede, ca ni se citeste bucuria pe chip atunci cand reusim (sper) sa aducem un zambet pe chipurile celor ce au nevoie de noi. Intotdeauna mi-am dorit ca cei din jurul nostru sa se bucure de un gest, o vorba, un salut, un gand bun, poate ca daca mai multi am face acest lucru, am si zambi mai mult.
Apoi, la inceputul acestui an, am primit un telefon surpriza. Exact in ziua in care minunata mea bunica Trandafira pleca la ingeri, un om bland si frumos, un om intelept si o femeie cu cei mai frumosi ochi albastri din lume; ma sunase doamna Daniela Teodorescu – redactorul sef; imi amintesc ca nu puteam vorbi, eram in livada, undeva la tara si nu prea aveam semnal. Incercam sa stau intr-un loc, sa nu ma misc, ma agatasem de un prun sa fiu mai inalta. La telefon era o vorba blanda, calma si foarte directa. Sunt intrebata daca pot veni la GALA AVANTAJE din februarie a.c.,acolo voi primi alaturi de alte doamne TROFEUL FEMEIA ANULUI 2011 – la categoria implicare sociala. Atat. Urma sa mai vorbim cand ma intorc acasa. Nu ma laud niciodata cu ce fac, nu ma tem de hotararile mele, nu dau inapoi de la nimic, am invatat sa fiu puternica si, cel mai mult, sa iubesc, iubesc oamenii. Nu am timp de rautati, frustrari, nemultumiri, rautati, am timp insa…pentru oameni. A urmat o perioada de comunicare intre mine si Daniela (intre timp am zis sa ne tutuim, ma apropiasem de vocea blanda de la telefon). In timp ce se pregatea gala, echipa facea revista, participau la alte evenimente…cum fac fata oamenii astia?!! a, am uitat sa va spun ca tot atunci, si-au mutat si redactia, deci, printre cutii, pachete, calculatoare, pungi si mai stiu eu ce, au putut pastra ordinea in materiale, articole, poze, dvd-uri, stick-uri si alte obiecte ale tehnicii moderne. Aflam toate aceste lucruri vorbind la telefon, mail, si , mai tarziu, pe facebook. Seara galei a fost una speciala, locul ales, Hotel Marriott elegant, rafinat si potrivit unui asemenea moment, incet-incet veneau invitatii, eleganti si distinsi, doamne frumoase cu tinute pe masura.
Acolo am vazut inca o data cum se lucreaza in echipa, cat profesionalism si seriozitate in munca cu omul. Fiecare detaliu a contat: programul, prezentarea, filmele, trofeele, buchetele de trandafiri, publicul, invitatii, presa. Fiecare dintre premiante, a avut un mesaj pentru cei din sala si cei de acasa, au vorbit despre iubire, bucurie si valoarea omului. Despre cat de important este sa-i ajutam pe cei nevoiasi, pe cei cu dizabilitati si alte probleme medicale, pe cei…singuri.



Asa le-am putut cunoaste si pe Andreea Marin Banica, pe Ada Condeescu, Amalia Enache, Iuliana Tudor si alte personalitati din media, femei intelepte, puternice si frumoase, directori de reviste si ziare, manageri, ambasadori, realizatori tv.,oameni pe care i-am admirat si pretuit pentru tot ce fac.
Ce mai pregateste Revista Avantaje? Nu numai evenimente mondene, premii si moda; se implica si in promovarea si sustinerea unor carti valoroase, intalniri cu publicul, participari la lecturi; mai au si o campanie dedicata femeilor care fac ceva pentru societate “Si tu poti fi pe coperta!”, o campanie in care pe primul loc nu este frumusetea 90-60-90, ci inteligenta, rafinamentul, implicarea sociala, femeia cu experienta de viata si capabila de multa iubire si daruire, si, fireste …frumoasa.
Cea care face posibila toate aceste minuni sufletesti este Daniela Teodorescu alaturi de toata echipa AVANTAJE, oameni speciali, oameni care se numesc simplu: OAMENI.

Pentru tot, VA MULTUMESC !

Angela BACIU, aprilie 2012, Bucuresti-Galati

Expozitie de pictura: EDUARD SANDU

Va invitam vineri 20 aprilie 2012, ora 11.00
la Galeriile de Arta "Gheorghe Petrascu" din Tecuci la expozitia de pictura
"O PRIMAVARA INTRE ANOTIMPURI"
marca EDUARD SANDU

joi, 12 aprilie 2012

sâmbătă, 7 aprilie 2012

duminică, 1 aprilie 2012

Ateliere lucrative.ro la CCSG, 02 - 06 aprilie 2012


CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI

In colaborare cu:
* Biblioteca “V.A.Urechia”, Filiala “C.Negri” Galati
* Fundatia “Impreuna” Galati
* Fundatia “Inima de copil” Galati
* Liceul Teoretic “Mircea Eliade”
* Gradinita nr.9
* Scoala nr. 22 “Dimitrie Cantemir”
* Scoala nr.7
* Gradinita nr.18 Voinicelul
* Scoala nr.2
* Fundatia de Sprijin a Varstnicilor Galati
* Gradinita nr.64 “Ileana Cosinzeana”

organizeaza:
“Ateliere lucrative.ro”2012, ed.II

* un proiect initiat de Angela BACIU - cons.cult.CCSG, scriitor
* evenimentul face parte din "ZILELE CCSG - 43 de ani de existenta"

· scopul: educational, o mai buna deschidere spre comunicare, caritabil

per. 2 – 6 aprilie 2012
locatia: CCSG, sala "Ateneu" ; tema: traditii de Paste

Dir. CCSG: ec.Ovidiu Ioan Manole
(afis realizat de "adquest image")
va asteptam!!!!!!