Dragi prieteni,
Am bucuria sa va anunt organizarea editiei 2011 a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti. Acesta se va desfasura în perioada 26 – 30 octombrie 2011 si va fi gazduit de Muzeul National Cotroceni.
Anul acesta, cea de-a sasea editie a Festivalului propune publicului un periplu muzical în Europa baroca. Aceasta calatorie initiatica va purta auditoriul în Franta, Italia si Germania secolului al XVIII-lea. Festivalul de Muzica Veche Bucuresti va aduce pe scena capitalei muzicieni din Belgia, Norvegia, Austria, Japonia si România, în cadrul a trei concerte ce se vor desfasura în zilele de 26, 29 si 30 octombrie, în Salonul Mare de Receptii al Muzeului National Cotroceni.
Organizat sub înaltul patronaj al Excelentei Sale Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei la Bucuresti, Festivalul îsi asuma în egala masura o dimensiune artistica si o vocatie educativa. Evenimentul îsi propune sa depaseasca limitele unui public erudit, pentru a se adresa unei audiente mai largi. Concertele Festivalului invita publicul sa descopere spiritul epocii baroce prin intermediul muzicii, al instrumentelor istorice si al tehnicilor interpretative specifice.
Atmosfera calda si deschisa a concertelor va fi fericit întregita de rafinamentul Marelui Salon de Receptii al Muzeului National Cotroceni, locul de desfasurare al concertelor. Realizat în stil neoromânesc, Salonul încadreaza si potenteaza prin ambianta si acustica muzica secolului XVIII prezentata în Festival.
Editia 2011 a Festivalului concentreaza în trei concerte de exceptie spiritul muzicii baroce.
- Miercuri, 26 octombrie, formatia Ricercar Consort va sustine concertul Din vremuri de demult – Barytonul, având în repertoriu trio-uri pentru baryton de J. Haydn.
- Sâmbata, 29 octombrie, solistii ansamblului Il Gardellino si Ketil Haugsand va invita la European Gala, un concert din muzica baroca de pe întreg continentul.
- Duminica, 30 octombrie, Festivalul se încheie cu La Stravaganza, un concert din muzica baroca italiana si portugheza în interpretarea ansamblului Il Gardellino.
Pe scena bucuresteana vor urca si anul acesta muzicieni de calibru international, precum Marcel Ponseele, Philippe Pierlot, François Fernandez, Ketil Haugsand, Reiner Zipperling, Jan de Winne si Hervé Douchy, membri ai formatiilor Ricercar Consort, Il Gardellino si ai Camerata Köln.
Festivalul este organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Primaria Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni si Centrul Cultural al Republicii Ungare. Realizarea editiei din acest an se datoreaza si sprijinului acordat de GDF Suez, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburesti, Radacini Motors, Euroweb, Stella Artois, Asociatia Cautatorilor de Trufe, Leonidas, Arcsett si Optic Bridge.
Festivalul are drept coproducatori TVR Cultural si Asociatia Antiqva. Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio România Actualitati, RFI, Money Channel, România Libera, Dilema Veche, Observator Cultural, Academia Catavencu, Historia, Sapte Seri, The Marketer, Business Woman, wall- street.ro, port.ro, 121.ro, Romania Business Insider, City Compass, kudika.ro, metropotam.ro, Nine O’Clock, Domus, Caminul, Sette Giorni si Bucarest Hebdo.
Biletele au fost puse în vânzare prin reteaua Eventim în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si online pe evetim.ro. Publicul este rugat ca în seara concertelor sa aiba asupra sa un act de identitate, pentru accesul în incinta Muzeului National Cotroceni. Pentru mai multe detalii despre Festival va rugam sa vizitati site-ul web al acestuia www.earlymusic.ro
Medieval
Praxis
events and more
Laurentiu Constantin
Str. Zarii 6-8, ap. 5, sect. 5, Bucuresti
Tel: 031.710.03.22. 0725.22.33.94.
Email: laurentiu@medievalpraxis.ro
mult succes!