Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



miercuri, 18 aprilie 2012

GALA AVANTAJE 2012 – despre echipa AVANTAJE

Asa cum ma cunoasteti, scriu.
Scriu poezie, proza, publicistica, insa…mi-e foarte drag sa scriu despre OAMENI, oameni pe care ii intalnesc in fiecare zi, in calatoriile mele, la birou, in redactie, la targuri si festivaluri, lansari si lecturi, la diferite evenimente caritabile si… cate si mai cate; cunosc oameni de diferite varste, categorii, etnii, oameni atat de speciali, dar, cu adevarat oameni.





( sala de festivitati, Hotel Marriott inainte de decernarea trofeelor)
( Angela Baciu - dupa primirea trofeului Femeia Anului 2011)
(Angela Baciu si Andreea Marin Banica)
( Victoria Milescu, Ada Condeescu si Angela Baciu)
***



Lucrez cot la cot cu colegii, insa, in egala masura cu prietenii si voluntarii. cunosc oameni care, la prima vedere, sunt deschisi si dornici sa te cunoasca si sa se implice, fara sa doreasca nimic in schimb, in tot felul de proiecte si actiuni pornite din suflet.
Asa s-a intamplat si anul trecut, cand, in urma unei corespondente pe mail, am inceput sa ma apropii de echpa de jurnalisti de la revista Avantaje. nu se intampla nimic concret, ne anuntam de diferite evenimente, ne trimiteam felictari si urari de sarbatori; asa am am aflat cat de multe lucruri realizeaza aceasta echipa, cum scriu ei pentru oameni, cum se implica in evenimente culturale, si, mai ales cum descopera femei speciale.
Imi vin atat de multe lucruri in minte si doresc sa nu imi scape nimic. La prima vedere pare o revista pentru femei, asa si este, insa, este citita in egala masura si de femei, de barbati, adolescenti, oameni in varsta. De ce? Si eu m-am intrebat, de ce ne-am dori sa citim o revista glamour, doar stim ce gasim acolo: moda, cosmetica, teste, despre pantofii in trend sau genti colorate, despre parade de moda si creatori haute couture, despre podiumuri de prezentare si alte reviste glossy. Si totusi, de ce e altfel Avantaje?
N-o sa va vina a crede, dar, dorinta acestei reviste este de a descoperi, de a promova si arata femei de succes, femei care sunt active si isi doresc sa lase ceva in urma lor, femei speciale prin lupta, increderea si bucuria de a oferi celor din jur dragostea lor, femei frumoase si bogate sufleteste, intr-un cuvant: FEMEI.



Asa am aflat despre Campania AVON-125 DE FEMEI PENTRU SCHIMBARE, din care am facut cu onoare si eu parte; spun, cu onoare, pentru ca alaturi de alte 125 de femei din tara, am inteles ca tot ce facem noi se vede, ca ni se citeste bucuria pe chip atunci cand reusim (sper) sa aducem un zambet pe chipurile celor ce au nevoie de noi. Intotdeauna mi-am dorit ca cei din jurul nostru sa se bucure de un gest, o vorba, un salut, un gand bun, poate ca daca mai multi am face acest lucru, am si zambi mai mult.
Apoi, la inceputul acestui an, am primit un telefon surpriza. Exact in ziua in care minunata mea bunica Trandafira pleca la ingeri, un om bland si frumos, un om intelept si o femeie cu cei mai frumosi ochi albastri din lume; ma sunase doamna Daniela Teodorescu – redactorul sef; imi amintesc ca nu puteam vorbi, eram in livada, undeva la tara si nu prea aveam semnal. Incercam sa stau intr-un loc, sa nu ma misc, ma agatasem de un prun sa fiu mai inalta. La telefon era o vorba blanda, calma si foarte directa. Sunt intrebata daca pot veni la GALA AVANTAJE din februarie a.c.,acolo voi primi alaturi de alte doamne TROFEUL FEMEIA ANULUI 2011 – la categoria implicare sociala. Atat. Urma sa mai vorbim cand ma intorc acasa. Nu ma laud niciodata cu ce fac, nu ma tem de hotararile mele, nu dau inapoi de la nimic, am invatat sa fiu puternica si, cel mai mult, sa iubesc, iubesc oamenii. Nu am timp de rautati, frustrari, nemultumiri, rautati, am timp insa…pentru oameni. A urmat o perioada de comunicare intre mine si Daniela (intre timp am zis sa ne tutuim, ma apropiasem de vocea blanda de la telefon). In timp ce se pregatea gala, echipa facea revista, participau la alte evenimente…cum fac fata oamenii astia?!! a, am uitat sa va spun ca tot atunci, si-au mutat si redactia, deci, printre cutii, pachete, calculatoare, pungi si mai stiu eu ce, au putut pastra ordinea in materiale, articole, poze, dvd-uri, stick-uri si alte obiecte ale tehnicii moderne. Aflam toate aceste lucruri vorbind la telefon, mail, si , mai tarziu, pe facebook. Seara galei a fost una speciala, locul ales, Hotel Marriott elegant, rafinat si potrivit unui asemenea moment, incet-incet veneau invitatii, eleganti si distinsi, doamne frumoase cu tinute pe masura.
Acolo am vazut inca o data cum se lucreaza in echipa, cat profesionalism si seriozitate in munca cu omul. Fiecare detaliu a contat: programul, prezentarea, filmele, trofeele, buchetele de trandafiri, publicul, invitatii, presa. Fiecare dintre premiante, a avut un mesaj pentru cei din sala si cei de acasa, au vorbit despre iubire, bucurie si valoarea omului. Despre cat de important este sa-i ajutam pe cei nevoiasi, pe cei cu dizabilitati si alte probleme medicale, pe cei…singuri.



Asa le-am putut cunoaste si pe Andreea Marin Banica, pe Ada Condeescu, Amalia Enache, Iuliana Tudor si alte personalitati din media, femei intelepte, puternice si frumoase, directori de reviste si ziare, manageri, ambasadori, realizatori tv.,oameni pe care i-am admirat si pretuit pentru tot ce fac.
Ce mai pregateste Revista Avantaje? Nu numai evenimente mondene, premii si moda; se implica si in promovarea si sustinerea unor carti valoroase, intalniri cu publicul, participari la lecturi; mai au si o campanie dedicata femeilor care fac ceva pentru societate “Si tu poti fi pe coperta!”, o campanie in care pe primul loc nu este frumusetea 90-60-90, ci inteligenta, rafinamentul, implicarea sociala, femeia cu experienta de viata si capabila de multa iubire si daruire, si, fireste …frumoasa.
Cea care face posibila toate aceste minuni sufletesti este Daniela Teodorescu alaturi de toata echipa AVANTAJE, oameni speciali, oameni care se numesc simplu: OAMENI.

Pentru tot, VA MULTUMESC !

Angela BACIU, aprilie 2012, Bucuresti-Galati