Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



joi, 18 noiembrie 2010

Evenimentele saptamanii

O alta saptamana se incheie cu evenimente frumoase: la invitatia "Serilor de Poezie de pe Strada Balcescu" scriitorul Gheorghe Neagu a venit la Galati.
Mai intai, s-a intalnit cu elevii de la Colegiul "M.Kogalniceanu", conducerea scolii si cenaclul "Cuvinte" coordonat de inimoasa profesoara de limba romana d-na Vali Craciun.
Mai taziu, ne-am deplasat cu totii la Libraria "Lumina" unde ne-am intalnit cu publicul galatean, invitatul povestind despre prietenii literare, corespondente, a vorbit despre revista "Oglinda literara" pe care o conduce, despre cartile publicate si manuscrisele ce sunt in lucru. Un grup de elevi de la Liceul de Arta "D.Cuclin" a pregatit si un program: un scurt concert de vioara, poezie in creatii proprii, s-au spus ganduri si impresii.
Tot in aceasta saptamana a mai avut loc un spectacol caritabil pentru Andreea - luptam sa aiba o inima sanatoasa - la Teatrul Muzical "Nae Leonard", s-au implicat mult tineri, am auzit muzica buna, poezie, teatru,balet,rock si multe alte surprize.
iata si cateva fotografii de la aceste evenimente:

foto 1: Serile de Poezie de pe Strada Balcescu III"- invitat de onoare: scriitorul Gheorghe Neagu


foto 2: inainte de spectacolul caritabil pentru Andreea impreuna cu echipa de la Liceul de Arta "D.Cuclin" in cabina actorilor la Teatrul Muzical "Nae Leonard" -pregatiri pentru spectacol.

foto 3: cenaclu "Cuvinte" la Colegiul M.Kogalniceanu Galati, prof.coord.poeta Vali Craciun, directorul colegiului.
invitati de onoare: Gheoghe Neagu - scriitor, red.sef revista "Oglinda literara" Focsani , d-na Neagu (sotia scriitorului) si Angela Baciu - poet, publicist


foto 4:din spectacolul caritabil pentru Andreea, invitat special in deschidere: Angela Baciu - scriitor, foto by Cristian Nastase.

foto 5: din spectacolul caritabil pentru Andreea, piesa "D'ale lui Caragiale"-trupa de teatru a Liceului de Arta "D.Cuclin"-prof.coord.Ilie Elena, foto by Cristian Nastase

foto 6: din spectacolul caritabil pentru Andreea, piesa "D'ale lui Caragiale"-trupa de teatru a Liceului de Arta "D.Cuclin" - prof.coord.Ilie Elena, foto by Cristian Nastase.

foto 7: din spectacolul caritabil pentru Andreea by Cristian Nastase.
multumesc tuturor colaboratorilor ce s-au implicat in realizarea acestor evenimente!