Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



miercuri, 15 decembrie 2010

NORA IUGA -lansare de carte


Invitatie: joi 16 decembrie 2010 ora 18 renumita scriitoare Nora IUGA va lansa volumul "Berlinul meu e un monolog" - ed.Cartea Romaneasca - la Sala "Dalles" din Bucuresti.

Nora IUGA (pe numele adevarat: Eleonora Almosnino) s-a născut la Bucureşti, a absolvit Facultatea de Filologie, secţia Germanistică (1948), este scriitoare liber-profesionistă şi traducătoare.
A fost soția poetului George Almosnino și este mama balerinului si maestrului de balet ONB Tiberiu Jose Almosnino.
A publicat volume de poezii, printre care "Vina nu e a mea", "Opinii despre durere", "Inima ca un pumn de boxeur", "Piaţa cerului", "Dactilografa de noapte", "Fetiţa cu o mie de riduri", romane, printre care ""Săpunul lui Leopold Bloom", "Sexagenara şi tânărul", "Hai să furăm pepeni", "Lebăda cu două intrări", a tradus din limba germană, printre altele, "Toba de tinichea" de Günter Grass, "Animalul inimii", "Vulpea era încă de pe atunci vânătorul şi în coc locuieşte o damă" de Herta Müller, "Pianista" de Elfriede Jelinek.
La edituri din străinătate i-au apărut traduceri din "Sexagenara şi tânărul", "Săpunul lui Leopold Bloom", "Inima ca un pumn de boxeur"," Autobuzul cu cocoşaţi" şi "Capricii periculoase (antologie)".
A primit Premiul ,,Friedrich Gundolf” de către "Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung", cinci premii ale Uniunii Scriitorilor în anii 1981, 1994, 1998, 2001, 2006 şi numeroase alte premii.


O felicit pe D-na Nora Iuga si pentru acest minunat volum si ii urez din toata inima mult succes.