Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciusâmbătă, 4 iunie 2011

Premiile literare Naaman - poeta Angela Baciu – premiată în Liban!

* Un premiu de onoare peste mări şi ţări *

Premiile literare Naaman, din Liban, pentru 2011 au fost atribuite multor scriitori europeni, dar şi arabi, iar românii nu puteau lipsi. Dintre aceştia, unei singure gălăţence i-a revenit onoarea unui premiu: poeta şi publicista Angela BACIU.

Concursul a fost, ca de obicei, strâns: dintre cei 1.322 de participanţi, reprezentanţi ai nu mai puţin de 29 de limbi şi dialecte, au fost premiaţi, cu diferite trofee, 55.

Premiul literar NAJI NAAMAN pentru cultură, care se decernează începând cu anul 1979, a fost acordat şi în acest an, pe categorii: premii pentru încurajare, pentru creativitate, premii.
Angela Baciu a primit Premiul de Onoare - „for complete works”.
Ne bucurăm să aflăm şi că o prietenă a Galaţiului, poeta Carolina Ilica, sufletul unui important festival de poezie, cel de la Târgovişte, a fost recompensată tot cu Premiul de Onoare, a primit tot acum şi titlul de Ambasadoare a FCG (Fondation Naji Naaman pour la Culture Gratuite).
Victor Cilinca
http://www.viata-libera.ro/articol-Angela_Baciu_–_premiata_in_Liban_2.html