Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



miercuri, 22 iunie 2011

Rondul de Noapte - Intoarcerea Poeziei - lecturi

Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociația Bibliopolis, Uniunea Artiștilor Plastici – Bistrița, editura Eikon, editura Limes, Direct TV, cotidianul Bistrițeanul.ro, cotidianul Mesagerul de Bistrița și cotidianul Răsunetul de Bistrița vă invită la RONDUL DE NOAPTE.

În cadrul acestui eveniment literar-cultural desfășurat sub genericul ÎNTOARCEREA POEZIEI vor avea loc lecturi publice, prezentări de carte, dezbateri. A IV-a ediție a recitalului RONDUL DE NOAPTE se va desfășura în perioada 24 iunie 2011-26 iunie 2011 la Bistrița.
Polul poeziei din anul acesta îi reunește pe:
Ioan Moldovan, Traian Ștef, Călin Vlasie, Aurel Pantea, Liviu Ioan Stoiciu, Viorel Mureșan, Romulus Bucur, Mircea Petean, Daniel Corbu, George Vasile Dâncu, Aurel Ștefanachi, directori la reviste literare și edituri de prestigiu din România. Invitat special al RONDULUI DE NOAPTE este scriitorul Ion Bogdan Lefter.

La eveniment sunt invitați și scriitorii Marin Mălaicu-Hondrari, David Dorian, Mircea Măluț, Al. Cristian Miloș, Victor Știr, Nicolae Bosbiciu, Adriana Rodica Barna, Virgil Rațiu.
Obiectivul proiectului RONDUL DE NOAPTE este promovarea literaturii contemporane în general, a celei locale în special și integrarea scriitorilor locali în circuitul valorilor culturale naționale și internaționale.

În cadrul RONDULUI DE NOAPTE vor avea loc o serie de recitaluri de poezie, dezbateri privind destinul poeziei și dinamica paradigmelor poetice în contextul cultural actual. Lansările de volume de poezie vor alterna cu discuții privind câteva dintre cele mai recente publicații din spațiile editoriale românești și străine.

RONDUL DE NOAPTE debutează vineri, 24 iunie 2011, ora 18, la Galeriila ARCADE 24 ale Uniunii Artiștilor Plastici – Bistrița cu prezentarea Cărților lui Alfonz ale scriitorului Virgil Rațiu (Editura Paralela 45) pe care o va face scriitorul Ion Bogdan Lefter. Cu acest prilej se vor discuta și două dintre volumele sale: Anii ’60-’90; Critica literară și Scriitori români din anii ’80 – ’90: dicționar bio-bibliografic. Prezentarea o va face criticul de artă Oliv Mircea.
Vor urma recitaluri de poezie ale poeților invitați și dezbateri privind poezia română contemporană.
A doua zi va fi dedicată „Ceremoniilor poeziei“, masă rotundă care se dorește a fi o amplă analiză privind canoanele poeziei românești contemporane, avându-l ca moderator pe Ion Bogdan Lefter. Ziua se continuă cu recitaluri de poezie, dezbateri și prezentări de carte. În cadrul celei de-a treia zi se va desfășura și Cercul literar de la Bistrița, care va rotunji ediția a IV-a a RONDULUI DE NOAPTE.

Evenimentul este finanțat de către Primăria Bistrița și Consiliul Local al Municipiului Bistrița alături de Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud.

surse:
http://reteaualiterara.ro/profiles/blog/show?id=1971741%3ABlogPost%3A1013900&xgs=1&xg_source=msg_share_post
http://www.gbnews.ro/rondul-de-noapte-intoarcerea-poeziei.html