Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



marți, 26 iulie 2011

"LUNI DE FIERE" de Pascal BRUKNER

Traducere din franceza si note de Vasile Zincenco
Editura TREI si Gazeta Sporturilor

Pascal Bruckner relanseaza “Luni de fiere”, la Bucuresti

In aceasta saptamana, cunoscutul romancier si eseist francez, Pascal Bruckner a venit in Romania la invitatia Editurii Trei si a Gazetei Sporturilor pentru a inaugura, prin romanul sau “Luni de fiere”, o noua serie de carti.

Proiectul comun cuprinde o serie de sase romane premium, publicate de Editura TREI, care vor aparea vreme de sase saptamani in fiecare miercuri la toate chioscurile din tara, impreuna cu Gazeta Sporturilor, scrise de trei dintre cei mai influenti autori ai ultimilor ani: Pascal Bruckner, Marc Levy si Frederic Beigbeder.

Primele doua carti ale seriei de bestseller-uri sunt semnate de Pascal Bruckner: “Luni de fiere” (apare pe 27 iulie) si “Hotii de frumusete” (apare pe 3 august).

Volumul care deschide acesta colectie, “Luni de fiere”, se numara printre cele mai celebre romane ale secolului XX si trateaza criza cuplului modern, satul de monogamie. In momentul aparitiei sale in Franta, cartea a provocat un soc cultural, devenind extrem de populara si bucurindu-se de o ecranizare in regia celebrului Roman Polanski.

Cititorii il pot intalni pe Pascal Bruckner miercuri, 27 iulie, la ora 18.00, la Libraria Carturesti Verona, unde va avea loc lansarea volumului de eseuri “Paradoxul iubirii” (Editura TREI). La finalul evenimentului cititorii vor putea obtine autografe de la celebrul scriitor francez.

Din colectia lansata de Editura TREI si Gazeta Sporturilor mai fac parte:

“Hotii de frumusete” - Pascal Bruckner (3 august)
“Si daca e adevarat...” – Marc Levy (10 august)
“In alta viata” – Marc Levy (17 august)
“Dragostea dureaza trei ani” – Frederic Beigbeder (24 august)
“13,99 lei” - Frederic Beigbeder (31 august)