Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciuluni, 19 septembrie 2011

Angela BACIU şi Maria Magdalena DANAILA

- Voci galatene intr-un proiect cultural newyorkez -

"Nu se ştie de ce şi cum s-a întâmplat, dar apele Dunării revărsate în Marea Neagră parcă s-au întors din drum, până la Galaţi, aducând cu ele un călător misterios - Stephan Crasneanscki – venit tocmai de la New York, bântuit de voci şi de făpturi mitologice reînviate în sunete.

Stephan alături de alţi trei „frumoşi nebuni” - Dug Winningham, Simone Merli şi Kamran Sadeghi – echipă care se numeşte „Soundcollective” a petrecut lunile iulie şi august 2011 navigând de-a lungul întregii coaste a Mării Negre, într-o goeletă turcească echipată cu scanere radio şi antene.

De-a lungul călătoriei, Soundcollective a înregistrat mii de ore de conversaţii radio din toate ţările existente de-a lungul coastei Mării Negre, plecând din Turcia, continuând cu Georgia, Rusia, Ucraina, România şi Bulgaria.

Scopul final este de a crea o compoziţie sonora de 24 de ore care va portretiza Marea Neagră, un soi de hartă sonora. Cei patru şi-au numit proiectul „Medea” după mitul născut pe malurile Mării Negre, pe care au încercat să-l reînsufleţească sonor la mii de ani distanţă. Din când în când, o parte dintre membrii echipajului au debarcat şi au mers în susul fluviilor care se varsă în Marea Neagră, pentru a surprinde zvonurile misterioase ale naşterii valurilor întunecate.

Aşa a ajuns Stephan la Galaţi. Le-a imortalizat pe bandă - pe Angela Baciu, recitând poezii despre mare din literatura română, iar pe Maria Magdalena Dănăilă, interpretând la chitară „Iubesc ploile”, melodie care a consacrat-o.

Impresia pe care au făcut-o amândouă a fost foarte bună, iar vocile lor vor constitui un peisaj aparte în „harta” ce urmează să fie expusă ca fond sonor la unul dintre evenimentele culturale de marcă ale New York-ului. "

articol de: Roxana Artene Penciu
ziarul "Viata libera", 17 sept.2011
http://www.viata-libera.ro/articol-Voci_galatene_intr-un_proiect_cultural_newyorkez_2.html