Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



sâmbătă, 10 septembrie 2011

si despre cum a fost la Joia de Poveste, editia

"Adolescentul intre carte si kitsch"

foto 1: Angela Baciu alaturi de adolescentii prezenti si echipa din libraria Humanitas

foto 2: Angela Baciu, Andreea Ignat si adolescentii de la clasa de teatru CCSG
foto 3: Angela Baciu si Andreea Ignat
foto 4: afisul evenimentului in vitrina librariei Humanitas
foto 5: imagine din eveniment

In frumosul spatiu din Cafeneaua Humanitas Galati (unde va invit de cate ori doriti sa rasfoiti o carte buna, un album si un ceai fierbinte) ne-am adunat in aceasta saptamana pentru o noua Joie de Poveste. De data aceasta am facut proiectul (in colaborare cu Libraria Humanitas, fireste) cu clasa de teatru si Ansamblul "Estrada Copiilor" de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati condusi de instructor/solist Andreea Ignat.
Nu pot sa va spun ce mirati am fost cat de talentati sunt copiii nostri. Mai intai s-au familiarizat cu locul, au invatat cum sa se comporte intr-o librarie/cafenea, cum sa gaseasca si sa profite de ofertele promotionale la carti (si-au cumparat imediat carti de proza, versuri, povesti pentru copii; cineva a cumparat si versurile Norei Iuga!). Incet-incet copiii s-au relaxat in fata unei cesti cu ceai si am inceput sa vorbim despre carte versus calculator, despre valoare si kitsch, despre cate si mai cate... A urmat un exercitiu de imaginatie: in baza unor cuvinte luate la intamplare "s-au jucat" si au scris poezii, poeme in proza, haik-uuri si adevarate pagini de jurnal. Am vorbit si despre marii nostru scriitori (editia i-a fost dedicata lui I.L.Caragiale) iar micii artisti de la clasa de teatru au pregatit si o sceneta hazlie.
A urmat o simulare: si-au imaginat ca sunt jurnalisti si au pus intrebari celor prezenti in librarie (cumparatorilor): ce carte cumpara, de ce intra intr-o librarie, daca iubesc cuvantul si cartea si multe altele. Oamenii au fost extrem de prietenosi si deschisi dialogului. Au cunoscut astfel si o doamna incantatoare - o fosta profesoara care le-a vorbit despre...literatura rusa. Echipa din librarie a fost foarte prietenoasa si ea, i-a ajutat pe copii sa isi gaseasca carti, le-a prezentat promotiile, le-a vorbit despre Humanitas, au acceptat sa se fotografieze cu noi.
Si, iata ce a iesit!!!va invit sa vedeti fotografiiile...
iar pana la urmatoarea editie "Joia de Poveste" va urez
tuturor o... toamna minunata!