Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciujoi, 13 februarie 2014

Seri de Poezie, Teatru, Muzica si alte arte la ...Fani - geamantanul cu poeme si alte texte"De fiecare dată cafeneau artiştilor „La Fani” este plină. Oamenii iubitori de artă şi nu numai vin la aceeaşi oră 17.30, miercurea, să întâmpine poezia, muzica, teatrul, folk-ul. Sunt oameni impresionaţi de tot ce se întâmplă. Scriitorii au posibilitatea să îşi cunoască publicul, să povestească, să ofere autografe. Am avut şi un vernisaj de pictură, urmează şi o expoziţie de fotografie, un spectacol lectură. Avem multe surprize. Întrucât luna aceasta este luna iubirii ne-am gândit să oferim publicului şi o seara specială de poezie şi folk”, spune  scriitoarea Angela Baciu, unul dintre organizatorii proiectului „Poezie…La Fani – Geamantanul cu poeme şi alte texte”.
Practic, pe data de 12 februarie, cu începere de la ora 17.30 gălăţenii vor avea parte, în cadrul evenimentul găzduit de cafeneaua „La Fani”, de multă poezie, în lectura lui Vlad Vasiliu şi a Marianei Eftimie Kabbout ,dar şi de recitaluri muzicale susţinute de Săndel Spînu şi Florin Dobrescu. De asemenea un grup de elevi de la Şcoala nr. 17, coordonat de Dana Vlad, a pregătit un moment intitulat sugestiv „Despre poezie şi muzică”.
Referitor la manifestarea care se desfăşoară sub egida Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi, actorul Vlad Vasiliu spune: „Este un proiect frumos. „Poezie la Fani – geamantanul cu poeme şi alte texte” se pare ca a prins aripi. Ne-am bucurat să vedem că oamenii sunt deschişi, vin la serile noastre culturale, au răbdare şi bucurie să asculte texte, poezie, muzică. Încerc, la fiecare ediţie, să aduc personal în atenţia publicului câte un autor plecat la îngeri, poate mai puţin cunoscut, dar care şi-a lasat o mare amprentă în istoria literaturii. Suntem deschişi să colaborăm cu toţi artiştii, indiferent de vârstă, fie ei amatori sau profesionişti”."
(Aurelia Bogatu - Presa Galati.ro, 11 februarie 2014)

"Proiectul „Poezie …La Fani – Geamantanul cu poeme şi alte texte”, continuă şi miercuri, 05 februarie, de la ora 17.30. Evenimentul, desfăşurat sub egida Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi, se bucură de aceasta dată de prezenţa poetei Vera Crăciun. De asemenea sub coordonarea jurnalistei Daniela Vlad va avea loc un moment muzical-poetic susţinut de un grup de elevi de la Şcoala nr. 17 „Nichita Stănescu”.
Tot săptămâna aceasta la Cafeneaua „La Fani” va avea loc vernisajul expoziţiei „Lupte interioare şi exterioare” semnată de Valentin Huiban. Expoziţia cuprinde un număr de 12 lucrări de dimensiuni mari şi medii şi au suportul din pânză, sau sunt pe hartie caserata pe suport rigid. Printre temele preferate de autor se numără compoziţiile suprarealiste, nudul feminin, paradis versus infern. Expoziţia va rămâne deschisă până la începutul lunii martie."
(Aurelia Bogatu - Presa Galati.ro, 3 februarie 2014)


"După un debut reuşit în 2013, cu multe evenimente şi acţiuni culturale, proiectul „Poezie la Fani – geamantanul cu poeme şi alte texte” începe anul 2014 pe data de 15 ianuarie, la aceeaşi oră, 17.30. Prima întâlnire cu publicul va fi chiar de Ziua Culturii, un eveniment dedicat lui Eminescu, când se vor citi poezii inedite. Se va recita poezie patriotică şi de dragoste, din opera eminesciană în lectura actorului Vlad Vasiliu şi a poetei Angela Baciu. La eveniment sunt invitaţi scriitori, artişti, jurnalişti, actori, elevi şi studenţi, cât şi reprezentanţi din cadrul unor minorităţi. Uniunea Democrată Turcă din Galaţi, reprezentată de Abdula Gulten, va avea în cadrul manifestării un moment cultural poetic.
„Serile de poezii vor avea loc ca şi până acum miercurea, la 17.30, din două în două săptămâni. Pe lângă descoperirea şi promovarea unor tinere talente, ne dedicăm cunoaşterii scriitorilor gălăţeni contemporani, dar şi a marilor valori româneşti, dar vom promova şi artişti din alte comunităti, cât şi din alte domenii ale artei. Vom pregăti şi expoziţii de pictură, fotografie şi alte arte”, a declarat Angela Baciu, unul dintre iniţiatorii proiectului.
Trebuie precizat că printre cei care au crezut în proiectul „Poezie la Fani – geamantanul cu poeme şi alte texte” se mai numără actorul Vlad Vasiliu, Asociaţia C.I.R.C.U.I.T şi Casa de Cultură a Sindicatelor."
(Aurelia Bogatu - Presa Galati.ro, 14 ianuarie 2014)
http://star-gossip.com/2014/01/24/geamantanul-cu-poeme-si-alte-texte-un-nou-eveniment-cultural-de-exceptie-la-galati
http://www.viata-libera.ro/cultura/50612-galati-viata-libera-cotidian-geamantanul-cu-poeme-si-picturi-valentin-huiban-expune-in-cafeneaua-%E2%80%9Ela-fani%E2%80%9D
https://brailachirei.wordpress.com/2014/02/04/poezie-si-alte-arte-la-fani-in-galati/