Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



luni, 8 august 2011

Vacanta Veseliei

CASA DE CULTURA A SINDICATELOR GALATI
- UN DAR PENTRU CEI MICI SI MARI -
(foto 1: Ansamblurile C.C.Sind.Gl)


(foto 2: Andreea Ignat, Angela Baciu si soliste C.C.Sind.Gl)


Inceput de vara, pe un soare arzator ne-am indreptat spre Gradina Publica. Departamentul Cultural Artistic din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor Galati impreuna cu deja cunoscutele Ansambluri “Estrada Copiilor” & “Tinere talente” pregatite de instructor artistic Andreea Ignat au pregatit o mare surpriza tuturor celor ce nu au plecat in vacanta.
Inceput de vara, inceput de distractie. Am acceptat cu mare bucurie invitatia d-nei dir.Mariana Robea de la Fundatia “Familia” sa organizam si sa prezentam un spectacol caritabil cu iz de vara si vacanta intitulat sugestiv “Vacanta Veseliei”.
Ce sa va spun? Din momentul in care am inceput sa ne pregatim (repetitii zilnice, costume, dureri de picioare, rani, oboseala, dar, multa bucurie si dorinta) pana cand am ajuns la locul evenimentului, totul s-a desfasurat cum ne-am propus. Se cade sa multumim acum presei galatene, ziarelor scrise si on line, site-uri, bloguri si portalurilor de stiri care au promovat evenimentul si ne-au fost alaturi.
Multumim si Primariei Galati pentru ca ne-au pus la dispozitie scena, scaune si tot ce am avut nevoie.
Revenind la evenimentul nostru, chiar daca soarele ardea, oamenii ne-au fost alaturi si au venit, din public vedeai parinti cu umbrele impotriva soarelui, cu batiste si esarfe, ochelari de soare, sucuri si apa, toneta de inghetata de alaturi era foarte tentanta, dar, cu totii erau bucurosi sa participe la eveniment si chiar sa ne ajute. Ca de obicei, a fost un public numeros, oamenii faceau fotografii si filmau.
Micii si marii artisti s-au comportat profesionist, respectand fiecare programul si comportandu-se ca pe marile scene.
Spectacolul a fost prezentat, ca de fiecare data, de scriitoarea Angela Baciu si a inceput cu o parada de moda inedita, ecologica, realizata din materiale frumoase, vesele, fireste, eco.
Au participat in ordinea intrarii: Spectacolul a fost deschis de o mica vedeta Denisa Petrea(8 ani) ce a cantat melodia “Intr-o zi voi fi vedeta!”, a urmat un exotic dans oriental cu Formatia “Ritmic” de la CCSG( dansul fiind premiat la Vaslui, in luna Mai 2011 – Locul I), programul continuadu-se cu un duet muzical alcatuit din solistii CCSG Daniela Negoita & Razvan Pripoaie, premiati (Locul III) la Focsani in luna Iunie 2011 pentru interpretarea piesei ,,Cheia timpului’’. Voluntarii Fundatiei “Familia” au avut un program deosebit, formatia “Tactic” surprinzandu-ne ca de fiecare data cu miscari de exceptie, cat si cu un moment de teatru alcatuit din sceneta cunoscuta “Five a ‘clock” de Ion Luca Caragiale. A urmat iar dans modern cu Formatia “Piticot” (grupa cea mai mica de la CCSG, copii cu varstele intre 4-7 ani), iar, deja cunoscuta solista CCSG Analisa Ignat ne-a cantat un slagar vesel “Dragostea, un biscuite!”. Nici nu se termina bine melodia, ca in public erau deja ridicate bannere cu formatiile “Angelli” & “Kristal” semn ca se pregateau sa intre in scena cu un dans ritmic. Muzica usoara ne-a purtat pe aripile ei, ascultandu-le pe solistele Andreea Ion & Bianca Ivanov cu melodia “Hei, hai, vino!”, urmati de voluntarii de la Fundatia “Familia” cu un program foarte frumos de muzica folk interpretata la chitara si voce, melodii speciale ce ne-au dus cu gandul la Cenaclul “Flacara”. Cei mici au pregatit pentru publicul iubitor de muzica melodii foarte cunoscute: “Printesa papusilor” in interpretarea solistei CCSG Mitzura Pentiuc(6 ani) si “Mambo” in interpretarea solistei CCSG Irina Cosnita(8 ani), iar melodia “Soapte” interpretata atat de sensibil de solista Laura Darie a smuls aplauze indelungate.
Partea a doua a spectacolului a cuprins alte recitaluri de dans si muzica in interpretarea Ansamblului “Estrada Copiilor” extrem de energic incheiat cu un dans rock& roll, fiecare incercand prin tot ce a pregatit (dans, muzica, teatru,miscare scenica) sa transmita un mesaj de bucurie, sa aduca un zambet celor ce au nevoie de incurajare si sustinere.
Acest spectacol a fost dedicat in intregime tuturor copiilor de la Fundatia “Familia” Galati.
O adevarata surpriza de final a fost prezenta pe scena a cunoscutei soliste galatence Andreea Ignat – chiar instructoarea artistica de la CCSG - care a prezentat noul proiect muzical, o piesa vesela, de vacanta si nu numai “El ritmo del amor”- piesa este difuzata deja pe radio, internet, a fost cantata in premiera pe posturile mari de televiziune , cateva exemple fiind la postul TVR2 in cadrul emisiunii “Tonomatul de pe 2”, la Neptun TV, cat si in emisiunea “Povestiri adevarate” de pe “Acasa Tv”, o melodie frumoasa, o prezenta scenica de exceptie, coregrafie potrivita, un moment pregatit special si dedicat tuturor celor ce iubesc vara, soarele, vacanta si arta.
Evenimentul s-a incheiat cu fotografii de grup, fiecare dintre cei prezenti s-au dorit sa se fotografieze cu artistii, iar Angela Baciu si Andreea Ignat au oferit autografe celor prezenti.
Multumim tuturor celor ce ne-au fost aproape si ne revedem la urmatorul eveniment.