Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



joi, 10 februarie 2011

Lansare

Libraria "Okian" Brasov si Fundatia "Arania" Brasov,
vineri 11.02.2011, orele 18.00
Grupul de sunete-litere-si-culori

"CAII VERZI DE PE PERETI"

va invita la o intalnire cu doi poeti sibieni:
* Calin Samarghitan - va lansa vol."Fardad" si
* George Precup - cu poeme dintr-un volum in curs de aparitie

Momentele muzicale vor fi sustinute de violoncelistul Florin Craiu

CĂLIN SĂMĂRGHIŢAN este un poet, prozator, eseist născut în 1969 la Sibiu. Este licenţiat în Teologie (1992) şi Litere (2001) la Univ. „Lucian Blaga” din Sibiu. Este doctor în teologie al Univ. „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (2000). A fost redactor şef al revistei de cultură „Gândirea” – serie nouă, din Sinaia, în perioada 1994-2004. Este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei „Artgothica Sibiu”, din 2010. Organizator al Serilor Artgotice – „Expoziţia de poezie” în Sibiu în anii 2005, 2008-2011, la care sunt invitaţi scriitori, editori de revistă şi artişti plastici din ţară şi din străinătate. De asemenea este organizatorul Taberei de poezie de la Cisnădioara (2009), la care au participat 18 scriitori din ţară. A publicat cărţile: „Aşa cum este, nu este” (poezii), 2002, Editura Punct, Bucureşti şi „Fardad” (poezii), 2009, Editura Print ATU, Sibiu. În prezent este preot militar la Academia Forţelor Terestre Sibiu.

GEORGE PRECUP este un poet născut în 1954 la Borsec, judeţul Harghita. Are licenţă şi master în istorie – antropologie la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu din anul 2002. A publicat volumele de versuri: „Emiratele visului” (debut, Editura Euphorion, Sibiu, 1992), „Răul în sâmbure” (Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1997), „Luntre pe ape” (Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2000), „Măduva nopţii” (Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2002) şi „Într-o limbă uitată de Dumnezeu” (Editura Vinea, Bucureşti, 2007). În 1997 primeşte Premiul Editurii „Dacia”, Cluj-Napoca pentru cartea anului, în 2002 Premiul revistei „Poesis” şi în 2007 Premiul pentru Poezie al U.S.R. – Filiala Sibiu. În prezent este inspector (drepturi de autor) la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Sibiu.

Violoncelistul FLORIN CRAIU este student în anul III la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania” din Braşov şi colaborator al Filarmonicii braşovene. A colaborat cu actorul Mihai Bica la realizarea recitalului „Viaţă, putred ghem de sfoară” alcătuit pe baza sonetelor poetului Adrian Munteanu.

Moderatori: poetii Adrian Munteanu si Laurentiu-Ciprian Tudor