Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciujoi, 24 februarie 2011

Tabara Medievala pentru copii 2011

Dragi prieteni,

Avem bucuria să vă anunţăm începerea înscrierilor pentru ediţia 2011 a Taberei Medievale pentru copii.
Aflată în cel de-al treilea an de activitate, Tabăra Medievală pentru copii este destinată copiilor între 5 şi 16 ani. Aceasta va avea loc în timpul vacanţei de vară, în perioada 19 iunie – 13 august 2011 şi va găzdui şase serii de câte o săptămână fiecare.
Timp de o săptămână aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi se vor îmbrăca în costume medievale. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice.
Atelierelor de anul trecut (mânuire a spadei medievale, tir cu arcul, pictură şi heraldică medievală, realizare manuală a hârtiei şi improvizaţie şi teatru medieval) li se adaugă în acest an încă două (muzică şi dans medieval şi modelaj în lut). Serile, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. În ultima zi de tabără copiii vor participa la o seară festivă în cadrul căreia vor fi investiţi cavaleri sau li se va conferi titlul de domniţă.
Toate activităţile taberei sunt concepute ca o ofertă educaţională unică, destinată dezvoltării personale a copiilor. Copiii vor avea ocazia de a-şi îmbogăţi bagajul de cunoştinţe, de a descoperi istoria, codul de onoare, valorile şi spiritul cavalerismului medieval.
Ca şi în ediţia 2010, activităţile taberei se vor desfăşura în zona platoului montan traversat de culoarul Rucăr-Bran, în localităţile Fundata (pensiunea Casa Muntelui) şi Moeciu de Sus (pensiunea Dor de Moeciu), în funcţie de numărul de copii înscrişi în fiecare serie.

Pentru mai multe informaţii şi pentru înscrieri vă invităm să accesaţi site-ul www.tabara-medievala.ro.

Laurentiu Constantin
Str. Zarii 6-8, ap. 5, sect. 5, Bucuresti
Tel: 0371.180.114. 0725.22.33.94.
Email: laurentiu@medievalpraxis.ro

tuturor mult succes!