Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



sâmbătă, 14 mai 2011

cand baletul iti intra in suflet...

La Opera Romana Bucuresti, joi seara, pentru prima data in Romania balerinii ONB danseaza o coregrafie a cunoscutului Jiri Kylian. O seara de balet de neuitat, daca puteti, mergeti sa vedeti “Fallind Angels", alb-negru, miscare, spaima si dorinta, interpretare libera.
Conform caietului de program: conceptul si coregrafia Jiri Kylian, asistent al coregrafului Nancy Euverink, muzica: Steve Reich, Drumming, Part.I (1970 – 1971), costumele: Joke Visser, lighting design: Joop Caboort, supervisor ethnic lighting-decoruri: Erik van Houten, maestri de repetitii: Simona Somacescu si Tiberiu Almosnino, asistent scenografie: Dragos Abagiu, asistent maestru de sunet: Antonel Oprescu.

“Fallind Angels" este o extraordinara lucrare scrisa special pentru opt femei.
“A fost conceputa ca un “omagiu vesel” adresat dansatoarelor…este o lucrare despre interpreti si arta interpretarii, cu toate problemele ei, anxietate, vulnerabilitate, complex de inferioritate si umor. Este un simbol al conflictului dintre faptul de a apartine cuiva si independenta, o dilema care ne insoteste de la nastere pana la moarte” – Jiri Kylian, Den Haag, 16 aprilie 2008.

Un spectacol plin de viata, energie adusa de extraordinarele soliste: Adina Tudor, Andra Ionete, Corina Tudosan, Cristina Dijmaru, Bianca Ungureanu, Bianca Stoicheciu, Megumi Koshi si Alexandra Gavrilescu. Frumusete, vitalitate, un spectacol ce merita vazut si aplaudat.

http://reteaualiterara.ro/profiles/blogs/fallind-angels?xg_source=activity