Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciuluni, 23 mai 2011

Dictionarul Scriitorilor Romani de Azi


A aparut "DICTIONARUL SCRIITORILOR ROMANI DE AZI"
Editura "Portile Orientului" Iasi
anul aparitiei : 2011
autori : Craciun Boris si Daniela Craciun Costin
nr. pagini : 596

"Dictionarul scriitorilor români de azi (din România, Basarabia, Bucovina de Nord, Serbia, Israel, Europa Occidentala, Statele Unite, Canada) este o lucrare aparuta in 2011 la Iasi, cu sprijinul filialelor USR, altor asociatii scriitoricesti. Opul informativ ilustrat insumeaza circa 2000 de prezentari ale scriitorilor romani din zilele noastre, fiind practic cea mai cuprinzatoare lucrare despre autorii timpului prezent, de la debutanti foarte tineri, pana la respectabile personalitati octogenare si nonagenare afirmate in lumea literara din vatra limbii romanesti sau din diaspora. Volumul de fata este ilustrat cu peste 2000 de fotografii alb/negru si color trimise de autori, de filialele teritoriale ale uniunilor de creatie sau de muzeele literare, alcatuind evident o galerie a scriitorilor romani din anii 2010."
sursa: editura

(multumesc si eu pentru faptul ca ma regasesc si in aceasta editie alaturi de alte mari nume ale literaturii contemporane)