Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciumiercuri, 23 martie 2011

Basarabia in imagini


A inceput "Festivalul Basarabia" la Galati, pentru cei ce ii intereseaza, iata programul:

Program “Festivalul Basarabia”:
24-31 martie - Expoziții foto pe tema "Basarabia în imagini" la Casa de Cultură a Sindicatelor Galati (et.1) și corpul F al Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor;
27 martie - Ora 18.00, Foaierul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", “93 de ani de la Unirea
Basarabiei cu România” (interpretare de cântece și poezii românești);
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", Conu' Leonida faţă cu reacţiunea de Ion Luca Caragiale;
28 martie - Ora 14.00, Dezbatere pe tema "Unirea Basarabiei la 93 de ani de la înfăptuire și consecințele ei" la Biblioteca "V.A. Urechia".

Proiectul "Basarabia in imagini" este organizat de:
- Liga Studentilor Basarabeni din Galati
- Casa de Cultura a Sindicatelor Galati

Coordonatori proiect: Tcaci Tatiana, Aurelia Stratulat in colaborare cu d-na Angela Baciu - scriitor, consilier cultural.
Proiectul cuprinde o serie de fotografii realizate de studenti basarabeni si de persoane apropiate din Republica Moldova care au oferit pozele special pentru aceasta expozitie.
In imagini sunt redate locurile pitoresti, orase, monumente si rezervatii naturale din Basarabia - Cetatea Hotin Cernauti, Statuia lui Stefan cel Mare din Chisinau, Biserica de la Pirjota - raionul Riscani, Orheiul vechi, Cetatea Soroca, Nistru - satul Tipova, Manastirile Capriana,Japca, Curchi, Chitcani, Saharna, Monumentul Doina si Ion Aldea Teodorovici din Chisinau, Lumanarea Recunostintei, Soroca, Cetatea Tighina s.a.
Mai cuprinde si cateva poze si un mesaj care descrie ziua de 27 martie 1918 (93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania)
Scopul expozitiei noastre este de a readuce aminte romanilor de pe ambele maluri ale Prutului importanta aceste zile(27 martie 1918) in istoria Romaniei. Sa trezim sentimentele care inca exista in sufletele noastre si a tuturor romanilor fata de fratii din Basarabia. Si nu in ultimul rand dorim sa redam prin imagini frumusetea Basarabiei.
mai multe detalii pe:
http://lsbgl.wordpress.com/
http://casasindgalati.blogspot.com/

(foto arhiva: angela baciu - grup expozitie LSB)