Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



luni, 21 martie 2011

Concert de Muzica Baroca

Stagiunea de muzica veche
Călătorie - concert de muzică barocă

Dragi prieteni,

Avem bucuria să vă anuţăm un nou concert în cadrul celei de-a doua ediţii a Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti.

Acesta se intitulează „Călătorie” şi va avea loc în seara zilei de vineri, 25 martie 2011, începând cu ora 19, în Sala Bizantină a Palatului Cercului Militar Naţional. Concertul va fi susţinut de formaţia „Gli Studiosi di Sebastiano”, avându-l ca invitat pe violoncelistul Ciprian Câmpean din Cluj.

Programul concertului este dedicat exclusiv creaţiei camerale a compozitorului Georg Friedrich Händel. Şapte din cele Nouă Arii Germane constituie punctul de atracţie al concertului. Cunoscute sub denumirea de “Neun Deutsche Arien”, ariile poartă amprenta lungilor ani petrecuţi de Händel în Italia, Germania şi Anglia. Ansamblul „Gli Studiosi di Sebastiano” aduce pe scena Stagiunii o variantă interpretativă inedită a acestor lucrări vocal-instrumentale. Spectaculos datorită bogăţiei timbrale pe care o propune, totodată echilibrat de rigurozitatea redării textului muzical, în contextul epocii, concertul beneficiază de aportul unor muzicieni experimentaţi în interpretarea muzicii vechi pe instrumente specifice epocii Barocului muzical.

Scurte piese din creaţia instrumentală a lui Händel vor completa programul serii, reliefând traseul "călătoriei" începute cu secole în urmă.

Concertul este posibil datorită susţinerii CLAR Group.

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe http://www.eventim.ro/ro/bilete/stagiunea-de-muzica-veche-bucuresti-palatul-cercului-militar-national-92308/event.html.

Aflată la cea de a doua ediţie, Stagiunea de Muzică Veche Bucureşti a fost bine primtă încă de la debut atât de către publicului cât şi de către presă. Acoperind un gol în viaţa culturală a Capitalei, Stagiunea a beneficiat de prezenţa unor invitaţi importanţi (Neagu Djuvara, Grigore Leşe) si a devenit o constantă în agenda publicului dornic de evenimente artistice de calitate.

http://stagiune.medievalpraxis.ro/?page=concerte&type=11&id=45