Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



joi, 28 aprilie 2011

Concurs national de poezie "Cezar Ivanescu"

Tineri poeti cu virsta pina in 30 de ani se pot inscrie in concursul national "Cezar Ivanescu", care are loc in cadrul primei editii a Festivalului national de poezie cu acelasi nume.
Festivalul este organizat de Muzeul Literaturii Romane si de Centrul Cultural "M. Eminescu" din Birlad in perioada 24-26 mai, la Iasi si Birlad. Concursul isi propune descoperirea si sprijinirea tinerilor poeti de limba romana din tara, din Republica Moldova si din toata Diaspora.
Principala conditie pentru cei interesati sa participe este sa nu fie membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania sau ai altor uniuni de creatie si sa nu aiba volume individuale publicate. Concurentii trebuie sa trimita in doua exemplare manuscrisele, care constau intr-un volum de autor de maximum 100 de pagini, scrise la calculator cu un corp de litera de 14 la adresa Muzeul Literaturii Romane, Str. Vasile Pogor nr 4, Cod 700110, jud. Iasi, pina pe 10 mai, data postei.
Lucrarile vor fi jurizate dupa un motto la alegerea concurentului, care va fi trecut pe plicul de pus la posta si pe fiecare pagina prezentata in concurs. Acestea vor fi insotite de un plic inchis ce se va introduce in plicul mare si care va purta acelasi motto, inauntrul acestuia fiind mentionate datele personale ale concurentului: numele, data nasterii, profesia, adresa exacta, telefonul, e-mailul si o scurta prezentare a activitatii sale literare. Pe plicul mare, in loc de numele si adresa concurentului, se va trece numai motto-ul ales.

Creatiile vor fi jurizate de personalitati marcante ale literaturii romane, iar premiile acordate vor fi in bani. Cistigatorul Marelui Premiu "Cezar Ivanescu" va fi recompensat cu 500 de lei. Premiul I este in valoare de 400 de lei, iar premiile II si III in valoare de 300, respectiv 200 de lei. Juriul va acorda si 3 mentiuni. La acestea se vor adauga premiile unor importante reviste literare din Romania. Grupajele de poeme premiate vor fi publicate in cartea care va fi dedicata festivalului.
Autor: Loredana Oprea
Data publicarii: 26/04/2011
http://www.ziaruldeiasi.ro/mozaic/concurs-national-de-poezie-cezar-...
http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blog/show?id=1971741%3ABlogPost%3A856304&xgs=1&xg_source=msg_share_post