Sunt aici

"Sunt aici cu toate gândurile mele

Şi coastele pe dos nici eu nu ştiu cum

De am rătăcit atâtea nopţi fără nume fără aer

Zgomotele se aud atât de puternic în spatele pereţilor

Şi nu pot dormi - iubirea e cea mai hâtră pânză - din nou acelaşi gust de absint ... "



("Absintheria din oraşul vechi") - Angela Baciu



miercuri, 27 aprilie 2011

Familia Regala a Romaniei la Londra

La invitatia Majestatii Sale Regina Elisabeta a II a Marii Britanii, Majestatea Sa Regele Mihai I si Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu ai Romaniei vor efectua o vizita de patru zile in Marea Britanie, de miercuri 27 aprilie pana sambata 30 aprilie 2011.

Majestatea Sa Regele si Altetele Lor Regale vor reprezenta Familia Regala a Romaniei la ceremoniile oficiale prilejuite de casatoria Altetei Sale Regale Principele William de Wales cu domnisoara Catherine Elizabeth Middleton.

Evenimentele vor avea loc la Londra si se vor bucura de participarea Familiilor Regale din Europa si din lume, dar si a numeroase personalitati politice britanice, europene si de pe alte continente.

In seara de 27 aprilie 2011, ora 19.00, va avea loc, un dineu oficial in onoarea Majestatii Sale Regelui Mihai I, organizat de Sir Gavyn Arthur, al 675-lea Lord Primar al Londrei (2002 - 2003), cu participarea reprezentantilor "Guild Of Freemen of the Citz of London".

A doua zi, la ora 13.00, Familia Regala a Romaniei va lua parte la un pranz oferit de Altetele Lor Regale Ducele si Ducesa de Gloucester, la Palatul Kensington.

La ora 15.30, ca parte a ceremoniilor cu ocazia primirii Libertatii Orasului Londrei, Majestatea Sa Regele Mihai va semna in Cartea Libertatilor ("Freedom Book") a Londrei, document in care se afla inregistrate toate persoanele distinse cu aceasta onoare. La evenimentul de la Guildhall Curtea Asistentilor "Guild Of Freemen of the Citz of London", alaturi de Şambelanul Londrei vor fi prezenti in costume traditionale oficiale, si se vor prezenta materiale de la vizitele Suveranilor romani la Londra.

In cursul zilei de 28 aprilie, ora 19.00, Familia Regala a Romaniei participa la receptia oferita de Camera de comert romano-britanica in cadrul Institutului Cultural Roman din Marea Britanie.

Incepand cu ora 20.00 Majestatea Sa Regele si Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu vor lua parte la dineul oficial organizat de Lady Elizabeth Shakerley la Mandarin Oriental Hyde Park.

Vineri 29 aprilie Majestatea Sa Regele Mihai si Principesa Mostenitoare vor participa la Westminster Abbey la ceremonia nuntii Principelui William cu Catherine Middleton. La finalul ceremoniei de casatorie, Regele si Principesa Mostenitoare vor lua parte la masa oferita de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckhingham.
http://www.familiaregala.ro/news/1880/121/Familia-Regala-a-Romaniei-la-Londra/